top of page

Tjänster

Nedan finner ni vårt erbjudande av tjänster från Creative Coatings och Urgrund AB

Genom den långa erfarenheten kan vi ge alla projekt ett fast pris inkl material och arbete eller löpande räkning
utifrån en uppskattad budget. Tveka inte kotakta oss för prisbild.

VILLAGATAN+24_RL_MIKAEL+LUNDBLAD_20210628_7733_lores_edit.jpeg

Dekorativ puts i våta utrymmen

Med material från CLayLime skapar vi vattentäta men diffusionsöppna ytor i kalk och lera. Våra ytskikt har genomgått tester av LIP Sverige och vi har idag säkra kompabilitetsintyg att materialen håller i våtutrymmen tillsammans med traditionella godkända tätskikt.

I samarbete med Urgrund AB kan vi även leverera ett badrum i sin helheten inkl tätskikt, el, rörmokeri samt ytskikt och montering av inredning.

IMG_8648.jpeg

Lerputs

Lerputs är idag en ny Svensk standard hos SIS och har en framtid inom alla kommande byggprojekt. Det finns inget annat material som har så många fördelar för att skapa ett sunt klimatneutralt inomhusklimat. Tillverkning av lera kräver ingen energi eller gifter. Genom grundning med lera i 1-2 cm tjockt lager skapas en yta som andas, reglerar luftfuktigheten, är antistatisk och kommer göra att inomhusmiljön behöver upp till 4 ggr mindre ventilation. 

Vi på Creative Coatings har erfarenhet med att jobba med lerputs sedan starten av företaget 2012. Tillsammans med våra egna hantverkare och Urgrund AB  kan vi leverera lerputs på båda små och stora kommersiella projekt.

Då vi även jobbar som återförsäljare av lera kan vi även leverera material och konsult/utbildnings tjänster direkt mot projekt. 

IMG_8648.jpeg
Kalkfärg.jpeg

Kalkmålning

Med material från UKU Pure Earth skapar vi levande väggar i kalkfärg. Dessa kalkfärger är helt naturliga baserad på ren kalk, vatten och pigment. Våra hantverkare har en känsla för helheten och vi jobbar alltid fram dom rätta rörelserna och livet i väggarna baserad på kundens önskan och förutsättningarna i miljön.

Tadelakt

Tadelakt kräver sin egna presentation och en egen del i vårt utbud av tjänster. Det finns inga andra material som med ren Kalk skapar en hård och vattentät yta som håller en evighet. Denna teknik har funnits sedan 1000 tals år med ursprung i Marrocko `Marrakesh". För att en yta ska få kallas "äkta Tadelakt" måste kalken utvinnas i Marrakesh.

Vi på Creative Coatings arbetar både med den "Åkta Tedelakten från Marrakesh samt en modern version från CLayLime "Tadelakt PRO".

IMG_6674.JPG
IMG_3347.JPG
IMG_3347.JPG

Kalk stucco

Under åren har vi tagit fram vår egna kalkputs teknik för att skapa en lugn lyxig yta som passar väggar och tak i alla typer av utrymmen. Genom en olivsåpebendling blir ytan avtorkningsbar samtidigt som den andas och behåller det naturliga autenstika utseendet.

Lermålning

Tierrafino och UKU Pure Earth har tagit fram lerfärger som är enkla att applicera och rollas eller penslas på precis som vanlig färg. Det blir en matt och enhetlig yta som andas. Det finns färdiga färger som motsvarar lerans naturliga färg men kan även blandas med pigment för att skapa alla färger som finns som NCS. Vi kan öven blanda till färger exakt efter kundens önskemål.

Villagatan3.JPG
1625510_675432692495895_389491728_n-1.jpg
1625510_675432692495895_389491728_n-1.jpg

Dekorationsmålning

Creative Coatings team består i stor del av konstnärer bl a utbildade på konstfack. Vi har tillammans skapat en hel del unika konstuttryck tillsammans med våra kalk och lerputs tekniker. Under åren har vi levererat på flertalet olika konstuppdrag från murala oljemålningar, till marmoreringar och skapande av åldrade fontäner.

IMG_8648.jpeg

Golv i kalk eller lera

Med vårt stora utbud av putsmaterial kan vi beklä befintliga golv och skapa en foglös yta i alla typer av stilar från betong känsla till mer melerat stengolv. 

Tillsammans med UKU Pure Earth och deras lerprodukter kan vi även bygga upp tjockare lager av lergolv med inbyggd golvvärme. 

Underlagen kan vara från spånskiva, gjuten platta eller direkt mot marknivå med en uppbyggnad av fuktspärr och isolering som tex hasopor eller leca.

IMG_3349.JPG
Showroom 2.jpeg
Showroom_1.jpeg

Möbler och inredning

Flera av våra material går att putsa på alla typer av underlag och ger oss möjligheter till att skapa unika foglösa möbler och inredningar. Genom vårt nära samarbete med MoA, Urgrund och ett specialsnickeri kan vi både leverera på färdiga skisser eller via våra egna designade modeller.

Showroom 2.jpeg

3D eller 2D Visualisering

En bild säger mer än tusen ord Är du redo att skapa något nytt, men är osäker på hur det kommer att se ut i verkligheten? Med vår visualiseringstjänst får du möjlighet att se ditt färdiga projekt innan du påbörjat. Från ny väggfärg, renoveringar och nyproduktion till skräddarsydda möbeldesigner och konstinstallationer - vi jobbar både i 2D och 3D och kan förvandla dina idéer till verklighet.

vägg2.png
bottom of page