5da6e83e82d7169fd5603deb8b9efe5f
7721521efdffc31a5f98675ecbb1d8a5
a2a9bd857063168c481cc942f7b4766f
fb555a1c15ef053fd96b5e2aedd69c94

HÔTEL LA ZOOLOGIE, BORDEAUX

Vi fick möjligheten att arbeta med flera av våra tekniker på mer än 3500 kvm i förvandlingen av en anrik universitetsbyggnad till ett hotell. Vi jobbade igenom 40 hotellrum, lobbyn och hotellets SPA.

Designen var uppdelad i tre teman: Geologie med starka färger och stora mönster, Zoologie som var mer i jordiga bruna och beiga toner och sedan Botanique med organiskt grönt och växtlighet.

 

Vi täckte golv med ClayStone och använde MonoSoft på väggarna där den traditionella kalkstensfasaden från originalbyggnaden mötte vår moderna sammetslena puts. Tolv personer arbetade med projektet i fyra månader.

H&M HAMMERSMITH, LONDON

Ett nytt flaggskepp för H&M i Hammersmith. Fräscht och modernt utseende med fokus på miljövänliga material och en känsla av innergård med sten och gröna växter.

 

Vi putsade väggar i denna och två andra butiker, samt över 24 kassadiskar och 80 bord i härlig grå och vit ClayStone. Projekten genomfördes över tre veckor med ett team på sju personer.

ICEHOTEL 365, JUKKASJÄRVI

När ishotellet lanserade sitt nya koncept med Icehotel 365 fick Creative Coatings äran att arbeta med alla SPA-delar och badrum.

Med kalla toner i grått, blått och grönt (pigment som Ocean, Bulle, Saphir och Ardoise) kunde vi uppnå en isig men harmonisk känsla.

 

Alla tolv rum har sin egen SPA-del som dekorerades med ClayStone och vi byggde de unika handfaten från scratch. Även alla publika toaletter i hotellet fick en vacker putsad yta. Vi var tolv personer från Creative Coatings och SwedesignGroup som putsade under en månads tid.

STORA HOTELLET I UMEÅ

Stora Hotellet i Umeå ville skapa en undervattenskänsla. Turkosblått i receptionen som går över i djupblått genom lobbyn och restaurangen för att längst in i restaurangen avslöja mäktiga havsmonster på restaurangens väggar.

 

Vi tog fram tekniken för hur grafiken sjunker in i materialet, putsade alla ytor med ClayStone, skapade havsmonstren efter arkitekternas ritningar och slipade med en unik metod för att få det att kännas åldrat. Effekten blir som vågig sten – under vatten.

ORIGINAL TADELAKT I OAXEN,

STOCKHOLM

I lilla toalettrummet för Oaxen arbetade vi igenom alla moment för äkta och traditionell putsning av Tadelakt.

Vi lägger en grövre puts med tjockare korn som grund för att tadelakten ska få fäste. Tadelakten appliceras och skuras sedan med en träskiva för att bli så jämn som möjligt. Med stålverktyg pressas de grövsta kornen in och skapar en blank, hållbar och sammetslen yta

 

Därefter poleras ytan glansig med en hård agatsten och behandlas med naturlig olivsåpa. Arbetet resulterar i en fantastisk yta som ger en naturlig stenkänsla i ett rum med mjuka väggar och en balanserad glans. Original Tadelakt från Tierrafino användes.

DOME LOMBOK, INDONESIEN

Vi ville skapa något riktigt unikt med våra material och kombinera den vackra naturliga putsen med organiska former och dome-arkitektur. Med hjälp av SuperAdobe-teknik bygger vi därför upp en hel eko-by som ska nyttjas som resort på ön Lombok i Indonesien.

 

Bygget är i full gång och planen är att öppna under 2021. Vi är oerhört stolta över resultatet: vackra, konstnärliga ytor som kombineras med ett eko-vänligt koncept baserat på permakultur och en fantastisk paradisplats. Detta behöver upplevas snarare än att beskrivas i ord: www.dome-lombok.com.

ESPRESSO HOUSE

I SVERIGE OCH NORGE

Rustik betongkänsla hos Espresso House

Creative Coatings fick uppdraget att putsa 350 bord för Espresso House i Norge och i Sverige. Vi putsade även upp en läktare i ett köpcenter för kedjan. Borden kläddes med ClayStone i en mörkgrå ton som ger en rustik känsla av betong trots den sammetslena ytan.

PANINI

Unik patina pryder väggarna i sex av Paninis restauranger i Stockholm.

Vi tog fram en alldeles egen teknik för att få ytan att se krackelerad ut och efterlikna resultat som kan ses efter japansk rakubränning av keramik.

 

En vacker yta av Creatina, polerad och efterarbetad för en unik upplevelse.

MOTWALLS

Vi samarbetade med arkitekter från Stylt Trampoli och tog fram en naturlig känsla med lerfärg på väggarna, rustik betongkänsla på restaurangborden och lekfulla mönster på golvet.

 

Vi slipade golvet för att få det att se åldrat ut.

För större djup och hållbarhet användes en två-komponents hårdvaxolja.

Creative Coatings

Kungsholmstorg 10 (en trappa ned hos Björklund & Winquist)

112 21 Stockholm

  • YouTube Creative Coatings
  • Facebook Black Round
  • Instagram Black Round